Tropic Dancer, 20-3-2012

Palau – Tropic Dancer, 20-3-2012, 18:10

Vandaag hebben we weer een hele mooie dag gehad. Het weer is grandioos, warm vochtig maar dat hoort bij de tropen maar ook zonnig en dat is toch aangenamer dan dat de gehele lucht onder een dicht wolkendek zit.
Gisteren leek het er even op dat mijn onderwaterhuis het niet meer deed. Jullie zullen begrijpen dat was wel even vloeken. Wat er aan de hand was weet ik niet maar ik liet het probleem zien aan een van de bemanningsleden en die heeft enkel kunnen meten of de batterijpack stroom gaf. Dat was het geval dus kon ik er verder weinig aan doen. Eenmaal in de hut heb ik toch nog eens geprobeerd om de boel op te starten en tot mijn verbazing (uiteraard ook tot mijn blijdschap) deed de camera het weer. Dus de camera op de twee duiken van vanochtend meegenomen. De duik op Blue Corner is dus niet gefilmd. Maar ik zal nog wel wat meer haaien tegen komen en mogelijk dat we nogmaals hier gaan duiken. We zijn onderweg een aantal Trigger fishes tegen gekomen. Normaal gesproken maakt dat niets uit maar blijkbaar hebben ze eieren gelegd en daardoor zijn ze zeer als je te dicht bij komt. Een van de Amerikanen werd aangevallen door twee van deze soortgenoten. Op zich zijn ze niet zo groot maar ze hebben wel verdomd scherpe tanden door het afschrapen van het koraal gesteente. Zelf ben ik ooit door een Trigger Fish aangevallen en ik had de tand afdruk in mijn vin staan (van hard plastic).
De eerste impressie van de nieuwe camera is uitstekend te noemen. De stabiliteit instelling werkt echt heel goed en ook de sensor een stuk beter wat ik gewend ben. Dat is goed te zien bij opnames in het wrak en in de grot. Het werken met de instelling van de witbalans gaat nog niet lekker maar dat ligt aan mij en niet aan de camera. Zal wel een kwestie van wennen zijn.

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.